«Давайте почуємо та зрозуміємо один одного…»

Останнім часом багато говорять про те, як подолати булінг у сучасній школі. А чи існують способи попередження цього явища, які дозволять викорінити першопричину, а не боротися із наслідками?

Під час години спілкування у 7 – А ми говорили про те, що змушує людину стати агресором та дійшли висновку, що діти часто не усвідомлюють, чому поводяться саме так, не знають і не вміють контролювати власні емоції. І не замислюються, що відчувають ті, кого вони несвідомо кривдять.

Отже, щоб викорінити прояви агресії один до одного, потрібно навчитися, перш за все, розуміти емоції інших, ставити себе на їхнє місце із запитанням: «А що він/вона відчуває зараз?». Це вміння називають емпатією – це здатність розуміти та відчувати емоційні стани іншої людини, бачити світ «її очима» і скеровувати власну поведінку відповідно до цього.

Чому це важливо? Незалежно від характеру та уподобань, кожен потребує розуміння та підтримки інших. Ці здібності можна розвивати. Діти із задоволенням виконували цікаві творчі вправи та приймали участь у іграх. Розвиваючи емпатію у своїх учнів, ми допомагаємо їм навчитися швидко знаходити спільну мову з оточуючими. А там, де панує порозуміння і взаємоповага, немає місця цькуванню!

/Files/photogallery/1436/774.jpg

/Files/photogallery/1436/775.jpg

/Files/photogallery/1436/776.jpg

/Files/photogallery/1436/777.jpg

Вчитель Т.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 190